Een Buurtkastje kan, zoals gezegd, van alles zijn. Een kast met houdbare producten, een koelkast, een kast met kleding, boeken, speelgoed…

Onze kaart

Op onze kaart hebben we zoveel mogelijk informatie over de Buurtkastjes verzameld. Omdat de informatie soms is samengevoegd vanuit verschillende bronnen, kan het soms voorkomen dat er bij het ene kastje iets meer informatie (en een foto) staat dan bij het andere kastje. Maar de adressen kloppen allemaal!

Heb je een foutje gevonden, bijvoorbeeld een kast die er niet meer staat? Dan horen we dat heel graag zodat we dat kunnen aanpassen! Mail naar team@buurtkastjeskaart.nl en laat het ons weten!

Stichtingen, verenigingen en andere groepen

In sommige plaatsen zijn bepaalde stichtingen of groepen mensen actief die ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk buurtkastjes in verschillende wijken staan.

Zo is in Friesland Buurvrouw & Buurvrouw actief bezig. Zij hebben in Leeuwarden (en ook daarbuiten) vele koelkasten geplaatst bijvoorbeeld. Deze staan ook allemaal op onze kaart. Ook in Sneek zijn de Buurvrouwen inmiddels begonnen.

Verder is er nog de Stichting SoGoed actief bezig. Zij doen heel veel op het gebied van duurzaamheid en delen en hun website is ook zeker een bezoekje waard. Al hun kastjes staan ook op onze kaart, maar vallen voor nu allemaal onder de categorie ‘overig’. Maar in de omschrijving en de foto’s is vaak wel te zien om wat voor kastje het gaat.

Zelf een kastje, zet het op onze kaart!

Heb je zelf een kastje ergens neergezet of ken je nog een kastje wat nog niet op onze kaart staat? Laat het dan vooral weten! Onderaan onze kaart vind je een formulier waar je snel en eenvoudig een kastje mee kunt doorgeven. Lukt dat niet goed, dan mag je het natuurlijk ook altijd mailen naar team@buurtkastjeskaart.nl

Nog vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over Buurtkastjes of tips voor onze site? Stuur ons dan een mailtje. We horen graag van je!